fbpx

Kari Jakobsson

vihreä kuntavaikuttaja Turusta

Miksi jälleen kuntavaaliehdokkaaksi?

Vuoden 2017 kuntavaaleissa tein päätöksen ehdolle lähtemisestä äkkiä, koska aikaa yhteydenotosta ehdokaslistojen sulkeutumiseen oli hyvin vähän. Tiesin melko hyvin mihin olin pyrkimässä, mutta puoluetoiminta oli itselleni täysin uutta. Puoluevalinnassa ei ollut mitään epäselvää vaikka en koskaan aiemmin jäsen ollutkaan. Siltä taustalta tuntui erikoiselta olla kuntavaaliehdokas ja melko intensiivisesti mukana edustamassa puoluetta tuntematta kovinkaan paljon sen sisäistä toimintaa tai muita ehdokkaita. Oli hankalaa kääntää vaalimökillä keskustelua tuleviin kuntavaaleihin kun kansalaiset haastoivat ehdokasta esimerkiksi puolueen valtakunnanpolitiikasta.

Tällä kerralla tilanne on täysin erilainen. Puolueen paikallistoiminta on tullut hyvinkin tutuksi valtuustoryhmässä varavaltuutettuna ja luottamushenkilönä liikuntalautakunnassa. Puolueen puheenjohtajia, kansanedustajia ja euroedustajiakin on tullut tavattua vaikka kiinnostukseni onkin paikallistoiminnassa. Täällä olen nyt kolmatta vuotta Turun Vihreät ry:n hallituksessa ja toista vuotta sen puheenjohtajana. TV on jäsenmäärältään yksi Suomen suurimmista vihreistä jäsenyhdistyksistä. Lisäksi olen mukana kunnallisjärjestön hallitustoiminnassa ja vaaleja valmistelevassa työryhmässä. Moni kuntavaaliehdokas on tullut kauden aikana tutuksi ja täysin uudetkin sen verran mitä koronatilanne on mahdollistanut.

Vihreä valtuustoryhmä vakuutti minut nopeasti osaamisellaan, perehtymisellään, ratkaisukeskeisyydellään ja keskustelukulttuurillaan. Kunpa jokaisessa muussakin valtuustoryhmässä oltaisiin yhtä hyvin perillä päätettävistä asioista ja haettaisiin ongelmiin yhdessä ratkaisuja yhtä suurella tahdolla. Vaikka ryhmä on pullollaan osaavia päättäjiä, olen silti kokenut, että minullakin on tälle ryhmälle paljon annettavaa nyt ja jatkossa. Päätöstä ehdolle lähtemisestä ei tarvinnut tulevien vaalien osalta venyttää ja minut nimettiinkin ehdokkaaksi ensimmäisten joukossa kesäkuussa.

Viime kuntavaaleissa suurin motivaationi lähteä ehdolle oli koventunut poliittinen ilmapiiri, jossa koin että kaltaisteni hiljaisempienkin toimijoiden on aika nousta esiin ottaa paikallisesti vastuuta yhteisistä asioista. Siltä osin tilanne ei ole mihinkään muuttunut. Eivätkä oikeastaan poliittiset tavoitteenikaan. Haluan yhä edistää kaupunkilaista tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa, jossa erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat mm. lapsiperheet, kaupunkisuunnittelu, liikenne, liikunta ja tekniikka.

Comments are closed.