fbpx

Kari Jakobsson

vihreä kuntavaikuttaja Turusta

Föli-fillarien uudet suuntaviivat

Turun kaupunkipyörien eli fölläreiden tulevaisuus on käsiteltävänä kaupunginhallituksessa. Maanantaina 3.5. esitys föli-fillarien uusista periaatteista jäi vielä pöydälle. Esityksessä ensi vuodeksi kilpailutettaisiin nykyistä selvästi laajempi järjestelmä. Uudet asemat laajentaisivat huomattavasti verkostoa ja samalla asukaskattavuus olisi ihan eri luokkaa.

Fölläritilastot
Föli-fillarien pyörien ja asemien määrää suunnitelaan lisättäväksi selvästi.

Kaupunkipyörien määrä asukasta kohden on tällä hetkellä toimivista tai tulossa olevista järjestelmistä selvästi Suomen pienin ja se on osaltaan vaikuttanut järjestelmän käytettävyyteen, koska toiminta-alue on hyvin pieni. Turussa pyöriä on nyt 1,56 kappaletta tuhatta asukasta kohden kun lukemat muualla Suomessa ovat: 4,27 (Vantaa), 3,69 (Helsinki/Espoo), 2,94 (Tampere), 2,92 (Oulu), 2,1 (Kuopio) ja 2,09 (Lahti). Uusi esitys nostaisi pyörien määrän lähes pääkaupunkiseudun tasolle.

Pidemmällä sopimuskaudella ja suuremmalla käyttäjämäärällä kustannukset pysyvät hallinnassa ja esimerkiksi Helsingissä kaupunkipyöräjärjestelmä pyörii käyttömaksuilla ja markkinointiyhteistyöstä saatavilla tuloilla. Puolikkaalla järjestelmällä tämä ei ole mahdollista, koska kaupunkipyörät ovat pienen toiminta-alueen takia vain osaan matkaketjusta. Liian pieni järjestelmä jää helposti pelkäksi markkinointikoristeeksi. Laajemmalla verkolla kaupunkipyöristä tulee varteenotettava kulkumuoto koko matkaksi myös pidemmässä siirtymässä.

Kaupunkipyörien alustavasta sijoittelukartasta (//ah.turku.fi/kh/2021/0503011l/Images/1963567.pdf) on helposti havaittavissa miten järjestelmää on tarkoitus laajentaa. Keskustan alueella asemaverkosto säilyisi tiiviinä ja lisäksi mm. lähiöiden keskeisiin pisteisiin tuotaisiin uusia asemia. Näin asukaskattavuus saataisiin nostettua nykyisestä 30 %:sta 56 %:iin ja kaupunkipyörä olisi mahdollinen kulkuväline yhä useammalle turkulaiselle.

Vihreät nosti kaupunkipyörät syksyn 2020 budjettineuvotteluissa esiin kun budjettiesitys oli käytännössä säästämässä kaupunkipyöräjärjestelmän nurin. Nyt siis asetetaan suuntaviivoja ja kesäkuun vaaleissa valittavat päättäjät tekevät lopulliset ratkaisut.

Comments are closed.