fbpx

Kari Jakobsson

vihreä kuntavaikuttaja Turusta

Kari Jakobsson - 150

Ehdokasnumero julki (140) ja vaalikone auki

Kuntavaaliehdokkuus konkretisoitui tänään kun jokaisen ehdokkaan ehdokasnumero sai vahvistuksen. Se virallisti ehdokkuuden ja samalla mahdollistaa markkinointimateriaalin hankinnan ja homman alkamisen toden teolla. Numeroni on 140 ja muiden vihreiden numerot ovat Turussa välillä 120-219. Siihen väliin kun ääni osuu niin hyvä on.

Ehdokasnumeroihin näyttää liittyvän pientä jännitystä ja ennakkoanalyysiä. Kenelle osuvat hauskat ja kenelle hankalat numerot. Vasemmistoliitolle osuivat epäonnennumero 13 ja muutaman vitsiäänen aina keräävä 69. Aku Ankan auton rekisterinumero 313 meni Kokoomukselle ja 666 napsahti osuvasti Kristillisdemokraateille. Ykkösillä ja seiskoilla on aina sekoittamismahdollisuus ja esimerkiksi Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistölle tuli numeroksi 171. Itselläni numero ei tuota vakavaa sekoittamisongelmaa, koska numeroa 740 ei listalla ole.

Kari Jakobsson - 150

Tänään avautui myös ensimmäinen vaalikone, YLE:n vaalikone osoitteessa vaalikone.yle.fi. Vaalikoneiden täyttäminen oli yllättävän työlästä ensikertalaiselle vaikka kokeneemmat siitä varoittivatkin. Kysymykset vaihtelivat hyvin spesifeistä kuntakohtaisista kysymyksistä laajempiin moraalikysymyksiin. Perusteluiden kirjoittaminen vei suurimman osan ajasta. Monesti ero samaa tai eri mieltä olemisen kanssa oli hiuksenhieno ja tulkinnat löytyvät perusteluistani. Osansa tuskasta toi myös järjestelmän ruuhkaisuus määräajan lähestyessä. Omat vastaukseni voi suoraan katsoa osoitteesta vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/turku/ehdokkaat/15247. Mukana myös kolmen kysymyksen videopätkä – nämä kysymykset olivat hieman erilaisia ehdokaskohtaisesti.

Ylen vaalikoneen avauduttua yleisölle, piti tietysti testata sitä käytössä. Oli ilahduttavaa nähdä ketkä muut osuivat omaan kärkikolmikkooni. Elina Rantasta olen itse äänestänyt kaksissa viime kuntavaaleissa. Liisa Laukkaseen, joka on itseni tavoin uusi ehdokas, tutustuin vasta viime viikolla ja totesimme silloin olevamme monista asioista samaa mieltä. Vihreällä listalla on paljon loistavia eri alojen asiantuntijoita!

Vaalikone Top 3 Kari Jakobsson, Elina Rantanen, Liisa Laukkanen

YLE:n vaalikoneen lisäksi olen vastannut määräaikoihin mennessä myös Helsingin Sanomien, Iltasanomien, Turun Sanomien ja kaupunkilehti Turkulaisen vaalikoneisiin. Ne avautunevat yleisölle myös pian.

Comments are closed.