fbpx

Kari Jakobsson

vihreä kuntavaikuttaja Turusta

Kari Jakobsson

Olen 41-vuotias turkulainen perheenisä, DI, ohjelmistosuunnittelija, yrittäjä, kuntosuunnistaja ym. Toimin myös Vihreiden edustajana kotikaupunkini kaupunkiympäristölautakunnassa. Vuonna 2022 toimin myös Turun Vihreät ry:n varapuheenjohtajana.

Pyrin ajamaan tulevaisuuteen katsovaa kaupunkilaisempaa politiikkaa Turkuun. Minua puhuttavat: lapsiperheet, kaupunkisuunnittelu, liikenne, koulutus, yrittäjyys, liikunta ja digitalisaatio. Kokemusta Turussa toimimisesta minulla on: olen ollut täällä mukana perustamassa perhettä, yritystä, urheiluseuraa ja opiskelijayhdistyksiä.

Kuva: Kari Jakobsson, kuvaaja: Sara Levänen

Olen syntyperäinen turkulainen ja koko lapsuuteni asuin Hepokullassa. Lisäksi olen aikuisiällä asunut YO-kylässä, jokirannassa, Pohjolassa ja nykyään keskustassa. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Koulutukseltani olen tietotekniikan DI, koulutuspaikkana Turun yliopisto ja osin myös Åbo Akademi. Lisäksi olen opiskellut harrastusmielessä sosiaalitieteiden perus- ja aineopintoja. Työurani olen toiminut ohjelmistojen parissa Nokian Salon toimipisteessä ja neljän osakkaan mobiilipelistudiossa (Rumilus Design) Turussa. Vuonna 2015 yrittäjyys jäi sivutoimiseksi ja palasin palkkatöihin Affectolle jokirantaan. Affectolta siirryin yrityskaupan myötä jatkamaan työtäni CGI:lle.

Harrastan paljon liikuntaa, sen avulla pysyy kunnossa ja mieli virkeänä. Tällä hetkellä ykkösenä ovat suunnistus ja sen eri muodot, lenkkeily, pingis ja talvisin myös hiihto. Aiemmin suuressa roolissa elämässäni ovat olleet joukkuepelit: salibandy, jääkiekko ja jalkapallo. Lasten harrastusten myötä olen tutustunut Turussa mm. taitoluisteluun, tanssiin, cheerleadingiin, voimisteluun ja partiotoimintaan.

Vastaa

Required fields are marked *.