fbpx

Kari Jakobsson

vihreä kuntavaikuttaja Turusta

Vaalikonevastauksia 2022

Aluevaalit järjestetään 23.1.2022. Olen ehdolla aluevaltuustoon Varsinais-Suomessa numerolla 144. Olen koonnut tähän linkkejä eri vaalikoneisiin ja vastauksiini.

Turun Sanomien vaalikone

//www.ts.fi/uutiset/5518027

Paikallisesti ehkä tärkein vaalikone oli tällä kertaa toteutettu yhteistyössä Alma Median kanssa. Kiitos siitä, sillä aiemmissa vaaleissa Turun Sanomien itse käyttämässä palvelussa oli paljon ongelmia. Suoraan omiin vastauksiini pääsee tästä: //www.ts.fi/uutiset/5518027#/vaalipiiri/397/ehdokas/52474

Samaa konetta oli myös mm. Iltalehden vaalikone: //www.iltalehti.fi/aluevaalit-2022/vaalikone#/

Nosto vaalikoneesta: ”Hyvinvointialueen muut kunnat jäävät päätöksenteossa Turun jalkoihin.”

Vastasin olevani eri mieltä vaikka täyttä varmuutta asiasta ei tietenkään voi olla. Kuntayhteistyö Turun seudulla on ollut luokattoman huonoa ja hyvinvointialueella sen on vaan onnistuttava, jotta hyvinvointipalvelut eivät rampaudu.

Ylen vaalikone

//vaalikone.yle.fi/aluevaalit2022

Linkki omiin vastauksiini: //vaalikone.yle.fi/aluevaalit2022/5/ehdokkaat/1218

Nosto vaalikoneesta: ”Asiakasmaksujen tulisi olla sidonnaisia asiakkaan tulotasoon.”

Vastasin olevani jokseenkin eri mieltä. Vaikka julkisen terveydenhuollon osalta olisi reilua, että palveluista maksettaisiin maksukyvyn mukaan, pidän silti tärkeämpänä, että maksuperusteet ovat yksinkertaiset. Palvelut rahoitetaan kuitenkin pääosin veroilla, joten rahoituksen kerääminen perustuu jo tulotasoon.

Sanoman vaalikone

Helsingin Sanomien vaalikone: //www.vaalikone.fi/alue2022/

Ilta-Sanomien vaalikone: //www.is.fi/politiikka/art-2000008477683.html

Vastaukseni Hesarin vaalikoneessa: //www.vaalikone.fi/alue2022/ehdokkaat/262/3675

Nosto vaalikoneesta: ”Terveyspalveluita tulee siirtää Turusta helposti saavutettaviin kehyskaupunkeihin, kuten Kaarinaan tai Raisioon.”

Vastasin olevani jokseenkin eri mieltä. Tulkitsin saavutettavuudella tässä tarkoitettavan sitä, että henkilöautolla on helpompi päästä palveluiden luo. Seudulla joukkoliikenne keskittyy Turkuun ja sen näkökulmasta alueellinen saavutettavuus on parhaimmillaan keskuskaupungissa.

Comments are closed.